Orange is the new paprika!

5 x Wat jij nog niet wist van deze vrolijke paprika

26 SEPTEMBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
De oranje paprika kom je steeds vaker in de supermarkt tegen, maar hoe goed ken jij het vrolijke broertje van de rode, gele en groene paprika? Op Koningsdag of tijdens wedstrijden van het Nederlands team kleurt oranje paprika je gerechten of borrelhapjes prachtig oranje, maar de oranje paprika kan elke dag. Hou de zomer nog even vast met deze zoete aanwinst van de paprikafamilie!

Vijf keer ‘Oranje boven’

  1. De oranje paprika is de zoetste paprika van allemaal. De groene paprika is het bitterst, gevolgd door de rode en de gele variant.
  2. De oranje paprika is de lievelingspaprika van kinderen. Dit komt door de zoete smaak en de dunne schil, waardoor de paprika puur erg lekker is.
  3. De oranje paprika heeft ook een kleine variant, de snackpaprika. De consumptie van één snackpaprika staat gelijk aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C.
  4. De oranje paprika is in praktisch elk gerecht te verwerken. De zoete smaak komt goed tot z’n recht in scherpe gerechten, terwijl de frisse bite en de heldere kleur zachtere gerechten opfleurt.
  5. Met een pepper scoop maak je de oranje paprika makkelijk schoon. Met een simpele beweging hol je de paprika uit en verwijder je de kroon. In een handomdraai is de paprika klaar om te vullen of in stukjes te snijden.

Kookinspiratie voor oranjeliefhebbers
Trek gekregen? Wat dacht je van een verkoelende paprika gazpacho of een gepofte aardappel met paprika van de BBQ? Ook kun je klassieke gerechten omtoverend tot een kleurspektakel, zoals bijvoorbeeld oranje pannenkoeken of een vrolijke couscoussalade met kip en sinaasappel. Ook is de zoete oranje paprika bij uitstek geschikt voor smoothies en fruitsapjes.

Op www.tijdvoorpaprika.nl vind je nog meer heerlijke paprikarecepten, die je makkelijk zelf op tafel zet. Eet smakelijk!

Download PDF
Download PDF
Over Tijd voor Paprika

Colourfultaste is een initiatief van het GroentenFruit Bureau. Een belangrijk onderdeel van Colourfultaste vormt de campagne ‘Tijd voor Paprika’.De campagne is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Doel van de campagne is een significante stijging van de consumptie van paprika in die landen.