Oranje paprikatelers vieren ‘vijf keer de wereld rond’ met het dorp Oranje

09 SEPTEMBER 2016, HONSELERSDIJK
Samenvatting
Op vrijdag 9 september zijn de inwoners van het dorp Oranje in Drenthe voor dag en dauw verrast met een oranje paprika. Afzender van dit pakketje aan de deur was de Nederlandse vereniging van oranje paprikatelers, die hiermee vieren dat onlangs de twee miljardste oranje paprika is geoogst. Dat was de ideale aanleiding om het dorp Oranje op oranje paprika’s te trakteren.

Twee miljard oranje paprika’s zijn er in dit nog jonge millenium geproduceerd door Nederlandse paprikatelers. Omgerekend zijn dat drie oranje paprika’s per Europeaan. Als je al die oranje paprika’s achter elkaar legt, kan je daar mee vijf keer de wereld rond! Dit vonden de Nederlandse oranje paprikatelers, verenigd in de de oranje paprikavereniging, wel een traktatie waard. En aan wie kan je nu beter oranje paprika’s trakteren dan aan het dorp Oranje?

Daarom zijn op vrijdagochtend 9 september vroeg alle inwoners van Oranje verrast met een oranje paprika. Zo konden de oranje paprika’s direct meegenomen worden naar het werk of school, want oranje paprika’s zijn heerlijk om tussendoor te eten en bevatten enorm veel vitamine C, zelfs ruim twee keer zo veel dan een sinaasappel!


Noot voor de redactie (niet voor publicatie) Neem voor meer informatie over de oranje paprika contact op met Annelies Looije, via e-mail: a.looije@florpartners.nl en 06-51504184.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Tijd voor Paprika

Colourfultaste is een initiatief van het GroentenFruit Bureau. Een belangrijk onderdeel van Colourfultaste vormt de campagne ‘Tijd voor Paprika’.De campagne is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Doel van de campagne is een significante stijging van de consumptie van paprika in die landen.