Acht zomerse gerechten waar paprika heerlijk bij past

Laat de zon schijnen op je bord met vrolijke paprika’s

04 JULI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
De zomer is het perfecte seizoen om lekker en gezond te koken. Een dagje naar het strand, een picknick in het park of barbecueën in de tuin; met goed weer gaan we massaal naar buiten. Ter inspiratie biedt Tijd voor Paprika jou een aantal overheerlijke zomerse gerechten met – je raadt het al – paprika. Laat de zomer maar komen!

1. Smoothie
Begin een warme zomerdag met een frisse smoothie. Gele of oranje paprika’s maken een smoothie lekker zoet en door de vitamine C boost ook nog eens ontzettend gezond.

2. Hartige taart
Een hartige taart is ook een echt zomers gerecht. Maak ’s ochtends de hartige taart alvast en dien hem ’s middags of ‘s avonds koud op. De bovenkant kun je feestelijk decoreren met plakjes paprika.

3. Gazpacho
Wat is er lekkerder dan een verkoelende gazpacho met paprika? Deze koude soep is zowel thuis als buiten de deur handig op te dienen in een klein glaasje.

4. BBQ
Wie zomers eten zegt, zegt natuurlijk barbecue. Pof een paprika of maak een heerlijke gevulde paprika op de barbecue. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De smaken blijven goed behouden en het is een lust voor het oog.

5. Tapenade
Bij de borrel op een toastje of lekker bij het vlees van de BBQ; waarom maak je de tapenade niet zelf? Een heerlijk smeerseltje dat niet mag ontbreken bij de picknick of een zomers dinertje.

6. Salade
Thuis maak je een frisse salade voor een gezellige picknick in het park. Geef een salade extra kleur door verschillende paprika’s te gebruiken. Ook heerlijk als bijgerecht bij het avondeten, wanneer je lekker lang tafelt met familie en vrienden.

7. Pannenkoeken
Ook op pad kun je genieten van een gezonde lunch. Door paprika te pureren en aan het pannenkoekenbeslag toe te voegen, krijgt deze favoriete kindermaaltijd de vrolijkste kleurtjes. Warm of koud, hartig of zoet – pannenkoeken zijn voor jong en oud.

8. Dip
Niet sippen, lekker dippen! Snij reepjes paprika en dip ze in humus, tzatziki of zelfgemaakte kruidenyoghurt-dip. Een gezellig hapje om je vingers bij af te likken.

Op www.tijdvoorpaprika.nl vind je nog meer heerlijke paprikarecepten, die je makkelijk zelf op tafel zet. Eet smakelijk!

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Tijd voor Paprika

Colourfultaste is een initiatief van het GroentenFruit Bureau. Een belangrijk onderdeel van Colourfultaste vormt de campagne ‘Tijd voor Paprika’.De campagne is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Doel van de campagne is een significante stijging van de consumptie van paprika in die landen.