Met oranje paprika maak je vrienden

Winnares schenkt gewonnen prijs aan schoonzus

20 APRIL 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Maria Hendrikje uit Leeuwaarden was de gelukkige winnares van een gezond en fris weekendje uit. Na het winnen van de oranje paprika Facebookactie vroeg ze echter of de prijs als cadeau aan haar schoonzus Froukje mocht geven. Natuurlijk gingen we hier mee akkoord.

Froukje heeft met haar man met volle teugen van het weekend genoten. ‘Het was heerlijk. Rondrijden door Westland in het voorjaar, met een open dak, je haren in de wind, is fantastisch. Wat een vrijheid.’ Het weekend bestond uit een geheel verzorgd weekend Westland in een cabriolet, inclusief een bezoek aan oranje paprikateler Zwingrow en een diner en overnachting in viersterren hotel-restaurant Unicum in Elzenhagen.

Facebookactie
De prijsvraag op Facebook werd eind vorig jaar uitgeschreven in samenwerking met 100%NL Radio. Door een post met daarin de oproep voor meer oranje paprika’s in de supermarkt te delen, speelde je mee voor de hoofdprijs. In een paar dagen hebben een honderden mensen op uitbundige wijze laten weten dat zij ook vonden dat de oranje paprika in alle supermarkten beschikbaar moet zijn. De reacties waren soms hilarisch. Zo was er een fan die zichzelf al in de cabrio had gefotoshopt.

Lekker en gezond
Oranje paprika is bovenal lekker. Het is de zoetste paprika, lekker uit het vuistje (ook voor kinderen), lekker in warme gerechten en kleurrijk in salades. Bovenal ook rijk aan vitamine C en, heel bijzonder, ook rijk aan luteïne en zeaxanthine. Dit zijn stoffen die goed zijn voor de ogen. Oranje paprika kan de hele dag door gegeten worden. Dat maakt oranje paprika tot de ideale, gezonde snack.

Voor meer informatie over oranje paprika, kijk op www.oranjepaprika.eu.

Noot aan de redactie - Niet voor publicatie
Neem voor meer informatie over de oranje paprika contact op met Annelies Looije van de stuurgroep promotie oranje paprika, via e-mail a.looije@florpartners.nl.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Tijd voor Paprika

Colourfultaste is een initiatief van het GroentenFruit Bureau. Een belangrijk onderdeel van Colourfultaste vormt de campagne ‘Tijd voor Paprika’.De campagne is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Doel van de campagne is een significante stijging van de consumptie van paprika in die landen.