Versier je Paastafel met paprika

Leuke en lekkere ideeën voor een feestelijk Paasontbijt

24 MAART 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
De paaseitjes zijn zorgvuldig verstopt, het ruikt naar versgebakken broodjes en de tafel is feestelijk gedekt. Het is weer Pasen! Terwijl de familie zich gezellig rond de tafel schaart, blijft de grote vraag wat we dit jaar eten met het Paasontbijt. Het is nu wel heel eenvoudig om wat gezonds neer te zetten. Hier een aantal heerlijke Paasideeën voor jong en oud.

Maak een smoothie in de Paaskleuren
Vervang je saaie jus d’orange door een gekleurde smoothie. Gezond en lekker gaan hand in hand in deze gele shake met mango, banaan en gele paprika. Of wat dacht je van de groene variant met gele paprika, kiwi, peterselie en sinaasappel? Voor een leuk effect schenk je de twee smoothies in één glas.

Bak je eigen brood met stukjes paprika
Een hartig brood bakken is makkelijker dan je denkt. Als je door het beslag gekleurde paprika’s mengt, heeft dit een feestelijk effect als je het brood opensnijdt. Heerlijk met een beetje roomboter of roomkaas.

Vervang je eitje door een vrolijke omelet
Hoe wil je je eitje, hard of zacht gekookt? Geen van beiden! Dit jaar serveer je een lekkere omelet met rode paprika, ham en kaas. Leuke serveertip: bak de omeletjes in kleine pannetjes. Er moet natuurlijk genoeg ruimte overblijven voor al het andere lekkers op tafel.

Minibroodjes met beleg
Ga je dit jaar voor luxe broodjes of kleine sandwiches, dan mag deze combi niet ontbreken. Beleg een klein broodje of een witte boterham zonder korstjes met verse geitenkaas, sla, oranje paprika en wat peper. Een verrassend zoet-zacht broodje, waar je je vingers bij aflikt.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Tijd voor Paprika

Colourfultaste is een initiatief van het GroentenFruit Bureau. Een belangrijk onderdeel van Colourfultaste vormt de campagne ‘Tijd voor Paprika’.De campagne is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Doel van de campagne is een significante stijging van de consumptie van paprika in die landen.